Ενημέρωση Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι

«Να προτάξετε την ενημέρωση από την άδικη καταδίκη» ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ενημέρωση Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι

Την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσε, με δική του πρωτοβουλία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι επιτελείς του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Βαρβιτσιώτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία επισήμαινε ότι «η συγκεκριμένη ανθρώπινη τραγωδία, για την οποία όλοι από την αρχή έχουμε εκφράσει την βαθύτατη θλίψη μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης και, κυρίως, κακόβουλης κριτικής σε βάρος των ενεργειών του Λιμενικού Σ��ματος».

Ανοίγοντας την ενημέρωση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κάλεσε όλες τις πλευρές να προτάξουν την ενημέρωση πριν από την κριτική και την άδικη καταδίκη, να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων πριν από τα συμπεράσματα για την ανθρώπινη τραγωδία, που στοίχισε 12 ζωές και οδήγησε στη διάσωση 16 ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε επιχείρηση πολιτικής εκμετάλλευσης και λαϊκά δικαστήρια που ζήτησαν την κεφαλή των μελών του Λιμενικού Σώματος επί πίνακι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top