Φθηνότερο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς από τον Πούτιν

«Ιδιαίτερα καθοριστική η τιμή του για να πετύχουμε ανάκαμψη»

Φθηνότερο φυσικό αέριο ζήτησε ο Σαμαράς από τον Πούτιν

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν στις Βρυξέλλες, η οποία κράτησε 40 λεπτά.

Όπως φαίνεται, οι συζητήσεις ξεπαγώνουν τόσο στο θέμα των τιμών της ενέργειας όσο και για τις αποκρατικοποιήσεις, όπου έγινε πλήρης ανασκόπηση από το θέμα της ΔΕΠΑ έως το ρωσικό ενδιαφέρον για τους σιδηρόδρομους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον Ρώσο Πρόεδρο ότι είναι μεγάλης σημασίας ένα δίκτυο που θα συνδέεται με τα λιμάνια και θα μεταφέρει προϊόντα σε όλη την Ευρώπη, κάτι με το οποίο φαίνεται συμφώνησε και ο Ρώσος Πρόεδρος.

Το ζήτημα, βέ��αια, της τιμής του αερίου είναι το βασικότερο αλλά ακόμη δεν υπάρχει απάντηση στο ελληνικό αίτημα. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις λένε ότι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom θα ολοκληρωθούν με μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφή αναφορά για το θέμα στον Πούτιν: «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μου ξεπερνά μια επώδυνη ύφεση 6 ετών και οι χαμηλές τιμές ενέργειας από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τη δική μας ανάκαμψη».

«Με μεγάλη μου χαρά θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα έχετε στην Ελλάδα» απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, το ξεπάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων είναι προφανές και από σειρά άλλων ανακοινώσεων, όπως για παράδειγμα ότι ο Κάρολος Παπούλιας θα πάει στο Σότσι για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top