Παπούλιας-Χάουζεν: να σταματήσει η «αιμορραγία» Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό

Τι συζήτησε ο Πρόεδρος με τον Γερμανό κάτοχο νόμπελ

Να σταματήσει η «αιμορραγία» Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ζήτησαν στη μεταξύ τους συνάντηση, σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Δρ. Χάραλντ Τσουρ Χάουζεν, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και κάτοχος Νόμπελ Φυσιολογίας – Ιατρικής 2008, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο γερμανός κάτοχος του βραβείου νόμπελ ανέφερε ότι γνωρίζει πάρα πολλούς έλληνες συναδέλφους του που δουλεύουν στο εξωτερικό και ότι υπάρχει τάση να φεύγουν από την Ελλάδα επιστήμονες και να μην επιστρέφουν. «Αυτή η τάση θα πρέπει να αναστραφεί» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει μία «αιμορραγία» νέων, ταλαντούχων επιστημόνων που φεύγουν για το εξωτερικό.«Και βέβαια, και εγώ που έχω παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φυγή των επιστημόνων, βλέπω ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ξαναγυρίζει πάλι στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top