Βενιζέλος: οριστική η στροφή για την έξοδο από το Μνημόνιο

«Ευκαιρία για κυβέρνηση και για ιδιωτικό τομέα η προεδρία της ΕΕ»

Βενιζέλος: οριστική η στροφή για την έξοδο από το Μνημόνιο

«Eυκαιρία για την κυβέρνηση, την Πολιτεία, την κοινωνία, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα», αποτελεί η ελληνική Προεδρία, καθώς «επιτρέπει στη χώρα να παρουσιάσει το άλλο της πρόσωπο, αυτό του ισότιμου εταίρου» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε σήμερα προς τιμήν των χορηγών της Προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα χαρακτήρισε «αλλόκοτη» την κατάσταση «η Ελλάδα της κρίσης, που τώρα ολοκληρώνει το πρόγραμμα προσαρμογής, να μιλά εξ ονόματος των 28 της ΕΕ», ενώ παραδέχθηκε ότι η λειτουργική δαπάνη για την προεδρία της ΕΕ «δεν ήταν ευκαταφρόνητη».

Πρόσθεσε πάντως ότι σε αυτή τη συγκυρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής διορατικότητάς τους, αντελήφθησαν ότι η ελληνική Προεδρία αποτελεί πεδίο σημαντικών επενδύσεων, αμοιβαία επωφελών».

Όσον αφορά τους χορηγούς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τους ευχαρίστησε θερμά για την «κοινωνική κι εθνική ευαισθησία» τους και επισήμανε ότι η ελληνική Προεδρία «δεν θα είχε την ετοιμότητα, την ευελιξία και τη συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων δεδομένου ότι παρενέβησαν θετικά στη διάρκεια αυτού του δύσκολου εξαμήνου». Έκανε επίσης λόγο για «οριστική στροφή της εξόδου από το Μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου έθετε συνεχώς υπό αμφισβήτηση την ισοτιμία της θέσης μας στην ΕΕ».

Στην εκδήλωση παρέστη η κυρία Σοφία Στάικου εκ μέρους του Εθνικού Χορηγού που είναι η Τράπεζα Πειραιώς και παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των «μεγάλων» και «αργυρών» χορηγών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top