«Φαρμάκι» οι σχέσεις Άδωνι-Χατζηδάκη για τα μη συνταγογραφούμενα

Με τετρασέλιδο σημείωμα η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης

«Φ��ρμάκι» κέρασε ο Κωστής Χατζηδάκης τον Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε τετρασέλιδο σημείωμα απαντά στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, που υποστήριξε ότι η ευθύνη για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα πρέπει να μείνει στους φαρμακοποιούς, παραθέτοντας τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ενημερώνει ο κ. Χατζηδάκης, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ σε 12 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία και η Πορτογαλία, ενώ σε 9 εξ αυτών διατίθενται και σε περισσότερα σημεία (πχ. παντοπωλεία).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα των αγορών θα έχει πολλαπλά οφέλη όπως ανταγωνιστικές τιμές αλλά και κίνητρα για την είσοδο νέων επιχειρήσεων ή και νέων προϊόντων. Ο κ. Χατζηδάκης φέρνει και το παράδειγμα του βρεφικού γάλακτος που -μόλις απελευθερώθηκε το δίκτυο διανομής- σημειώθηκε πτώση της τιμής του ως και 20%.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι στη γειτονική Ιταλία, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωση της αγοράς, οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έπεσαν 6,6%, στη Δανία από 5% έως 15% και στη Μ. Βρετανία έως 30%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top