Ο Μιχελάκης ανακοίνωσε στο STAR μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Παράταση 3μηνων για οφειλές και φορολογικές δηλώσεις δίνει το ΥΠΟΙΚ

​Πρώτη δημοσίευση:12:55

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη με τις αρμόδιες αρχές στην Κεφαλονιά, η οποία όπως αναφέραμε και νωρίτερα έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το μεγάλο «χτύπημα» ��ων 5,8 ρίχτερ το απόγευμα της Κυριακής

Ο κ.Μιχελάκης, μιλώντας στην εκπομπή του STAR “Live U”, διαβεβαίωσε πως ενισχυμένα συνεργεία από μηχανικούς βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και κάνουν αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στις κατοικίες, τονίζοντας πως τα νοσοκομεία έχουν ελεγχθεί και "είναι εντάξει".

«Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και διευκρίνισε πως «εκτός από τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, γίνονται αυτοψίες και στους δρόμους, όπου υπάρχουν προβλήματα και κατολισθήσεις, ρήγματα και καθιζήσεις».

Ο κ.Μιχελάκης ανακοίνωσε πως μετά από επικοινωνία που είχε το υπουργείο του με το ΙΚ��, υπάρχει αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων για ένα μήνα, παράλληλα οι κάτοικοι του νησιού απαλλάσσονται για ένα μήνα από το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ και η τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον υπουργό, δίνει "περίοδο χάριτος" για 30 ημέρες σε όσους Κεφαλλονίτες και κατοίκους της Ιθάκης έχουν συναλλαγές με αυτήν.

«Οι μηχανισμοί του κράτους κινούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη» τόνισε ο κ.Μιχελάκης.

Παράταση 3 μηνων για οφειλές και φορολογικές δηλώσεις από το ΥΠΟΙΚ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, δίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

Η παράταση στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων δίνεται με εντολή του Πρωθυπουργού σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top