Αφαίμαξη στο ΙΚΑ: Άδεια τα ταμεία του από κομπίνα 1,2 δισ. ευρώ!

Κόλπο γκρόσο από επιχειρήσεις σε βάρος του Ιδρύματος

Αφαίμαξη στο ΙΚΑ: Άδεια τα ταμεία του από κομπίνα 1,2 δισ. ευρώ!
«Κόλπο γκρόσο» εις βάρος του ΙΚΑ είχαν στήσει επιχειρήσεις, οι οποίες άλλα ποσά δήλωναν στα επίσημα έγγραφα και άλλα τελικά κατέβαλλαν στο Ταμείο.
Οι πρώτοι έλεγχοι δείχνουν πως η ετήσια απώλεια φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Τώρα τα χρήματα αυτά αναζητούνται αναδρομικά και έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται τα πρώτα «ραβασάκια» σε επιχειρήσεις που ξέχασαν να καταβάλουν τις εισφορές. Σε όσες περιπτώσεις οι εργοδότες δεν φροντίσουν για την εξόφληση των οφειλών τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Το ΙΚΑ προχωρά πλέον στη μηνιαία σύγκριση των εισφορών που δηλώνονται στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις και όσων τελικά εισπράττονται, κλείνοντας έτσι ένα από τα «παράθυρα» εισφοροδιαφυγής.
Η συγκεκριμένη διάταξη παρέμενε για μήνες στα χαρτιά, με αποτέλεσμα ορισμένες επιχειρήσεις -εκμεταλλευόμενες τον μη επαρκή έλεγχο- να καταβάλλουν λιγότερα ή και καθόλου χρήματα στο Ταμείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top