Βενιζέλος: Σκληρή μάχη οι ευρωεκλογές, διακύβευμα η σταθερότητα

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται»

Βενιζέλος: Σκληρή μάχη οι ευρωεκλογές, διακύβευμα η σταθερότητα

Την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές του Μαΐου για την Ελλάδα επεσήμανε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να διατηρηθεί �� πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης: «Οι Ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας για το Φαρμακονήσι είπε: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι υπουργός Ναυτιλίας και όχι υπουργός Λιμενικού. Η ανεξάρτητη έρευνα πρέπει να προχωρήσει και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Δεν είναι προσωπικό το θέμα».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε το μήνυμά του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, ενώ σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότησή της, παρότι -όπως είπε- όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με διαρροές γύρω από το ζήτημα της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, ήταν κατώτερα των περιστάσεων.

Όσον αφορά την κεντροαριστερά και τους «58», τοποθετήθηκαν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούν να αμφισβητούν το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας το σαν μίασμα ούτε να υποδεικνύουν την διάλυση του ενώ παράλληλα θέλουν να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ για τις επιδιώξεις τους. Αν θέλουν μπορούν να συμπαραταχτούν και αυτοί και οποίοι άλλοι στην προσπάθεια με κορμό το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να κλείνεται στα όρια των 58. Να γίνει εκλογή όλων των ευρωβουλευτών από την κάλπη» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, σημείωσε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι 58 αν θέλουν να γίνουν κόμμα γιατί δεν μπορούμε να στηρίζουμε οργανωτικά μια τέτοια διαδικασία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top