Νέα διευθύντρια στον ��ορυδαλλό μετά το «μπάτε σκύλοι αλέστε»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προσπάθησε ο Αθανασίου

Νέα διευθύντρια στον Κορυδαλλό μετά το «μπάτε σκύλοι αλέστε»

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου ορίζεται νέος Διευθυντής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Καθήκοντα αναλαμβάνει πάλι γυναίκα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ήδη έχουν απολογηθεί δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί ακόμη επτά υπάλληλοι για να απολογηθούν,. Οι αρχές ερευνούν τις επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

«Όταν είναι μια επαφή που δεν πρέπει να γίνει, σίγουρα κάτι υπάρχει. Γιατί δεν πρέπει να έχεις επαφή με άλλους κρατούμενους, όπως δεν μπορείς να στείλει γράμμα από μια φυλακή σε μια άλλη» δηλώνει κρατούμενος στο Σταρ.

Η Μαρία Στέφη, ήταν από τον Μάρτιο του 2012 η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού. Μητέρα δύο παιδιών, διορίστηκε στη διοίκηση, και μετά από ένα σοβαρό επεισόδιο, μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, το οποίο χειρίστηκε με επιτυχία, χαρακτηρίστηκε από τους συναδέλφους της ως η «τσαούσα των φυλακών». Στις 7 Ιουνίου του 2013, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητό της. Μια μέρα μετά η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς οι Συμμορίες Συνείδησης ανέλαβαν και ο Πυρήνας Sole - Baleno ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα.

Μόνο που ο δυναμισμός για την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών δεν έφτασε ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις Ξηρού στην πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ τεράστιες είναι οι απορίες για το πως δόθηκε επτά φορές άδεια σε έναν σκληρό και αμετανόητο τρομοκράτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου πάντως, αν και αποδέχεται τα λάθη των υφισταμένων του αποδίδει την ευθύνη στην… ΕΛΑΣ. Ο κ. Αθανασίου έριξε «λάδι στη φωτιά» στην κόντρα, με σημερινή δήλωσή του στη ΔΤ, για να υπάρξει «φαρμακερή» απάντηση από κύκλους της αστυνομίας, που επισήμαναν ότι ουσιαστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης τους εγκαλεί γιατί δεν παραβίασαν το νόμο, ασκώντας παρανόμως παρακολούθηση ατόμου, για το οποίο είχε εγγυηθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέου αδικήματος!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top