Κοινωνικό φροντιστήριο: Τι είναι και σε ποιους μαθητές και εκπαιδευτικούς απευθύνεται;

Δείτε τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου

Ανακούφιση και χαμόγελα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές και άνεργους εκπαιδευτικούς αναμένεται να δώσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος και συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς με στόχο να διευρυνθεί η εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτ�� του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για την ενισχυτική εκπαίδευση στη Βουλή, είπε πως πρόκειται για ένα «καινοτόμο» πρόγραμμα, «μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Τι είναι;

Πρόκειται για θεσμό που αναμένεται να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας και στον οποίο θα απασχολούνται εκπαιδευτικοί δύο κατηγοριών. Αφενός εκείνοι που είναι άνεργοι κάτω των 30 ετών, αφετέρου μεγαλύτεροι εκπαιδευτικοί, μακροχρόνια άνεργοι.

Ποιους αφορά

Στόχος είναι η διευκόλυνση των παιδιών, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του ιδιωτικού φροντιστηρίου, αφετέρου η μεγαλύτερη απασχόληση εκπαιδευτικών.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων, ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top