Αποδείξεις: Θα μετρούν στο μισό από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων!

Ποιες θα μαζεύουμε το 2014 - Δείτε το τελικό σενάριο

«Ψαλίδι» σε συγκεκριμένα είδη αποδείξεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μορφή που θα έχει το μέτρο για το 2014.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει σοβαρά την αναγνώριση μόνο του 50% της αξίας των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων
Γιατί κατά το ήμισυ οι συγκεκριμένες αποδείξεις; Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι ούτως ή άλλως τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις και έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν «πίεση» προκειμένου να ζητούν αποδείξεις από επιχειρήσεις κλάδων που εμφανίζουν υψηλότερη φοροδιαφυγή, όπως είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κομμωτήρια.
Όπως έχει αποφασιστεί, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε αποδείξεις το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους, ενώ για την αξία των αποδείξεων που δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους επιβάλλεται πρόσθετος φόρος εισοδήματος 22% επί της αξίας αυτής.
Υπενθυμίζεται ότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις για δαπάνες που οδηγούν σε απευθείας μείωση φόρου (ιατρικές, δωρεές κλπ), τηλεφωνία, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μεταφορικά εισιτήρια κάθε είδους και διόδια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top