Τις διαδρομές 60 εκ. ευρώ για μίζες ερευνούν οι ανακριτές των εξοπλιστικών

Στο επίκεντρο η κίνηση «καυτού» λογαριασμού της εταιρίας MIE

Την κίνηση του καυτού λογαριασμού της εταιρίας MIE μέσα από τον οποίο διακινήθηκαν περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για παράνομες πληρωμές, έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος, λίγες ώρες πριν απολογηθεί ενώπιον τους ο Μιχάλης Ματαντός, υπεύθυνος της εταιρίας, η οποία στην ουσία αντιπροσώπευε την Φεροσταλ στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία του τροφοδότη λογαριασμού της UBS Λουκέρνης έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στις αρχές και χαρτογραφούνται από τους δικαστές, αφού από αυτόν έφυγε και το έμβασμα του 1.000.000 ευρώ προς την Morgan Stanley Ζυρίχης, και στον κωδικό Kyros, το οποίο στην συνέχεια κα��έληξε στα χέρια του Νίκου Ζήγρα. Ο Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, έχει ήδη παραδεχθεί εξεταζόμενος στις γερμανικές αρχές ότι μέσω της εταιρίας του η Φέροσταλ έκανε πληρωμές.

Την ίδια ώρα, στις αρχές Φεβρουαρίου, 3 Ελβετοί εισαγγελείς θα βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Νίκο Ζήγρα και την Βίκυ Σταμάτη, αναζητώντας ποινικές ευθύνες στελεχών τραπεζών που δέχθηκαν ή διακίνησαν παράνομο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη ο Νίκος Ζήγρας, το καλοκαίρι απάντησε στους Ελβετούς μέσω ερωτηματολογίου, αυτή τη φορά όμως φαίνεται αποφασισμένος να προβεί σε νέες αποκαλύψεις για τραπεζικά στελέχη που τον βοήθησαν να ξε��λύνει τα χρήματα που λάμβανε για λογαριασμό του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι Έλληνες ανακριτές πάντως έχουν ήδη ενημερώσει τους Ελβετούς συναδέλφους τους να μην περιμένουν βοήθεια ή συνεργασία από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αφού ο πρώην υπουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε μίζες από τα εξοπλιστικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top