Αθανασίου: μεμονωμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα

Τι δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Τα όποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας και νεοναζισμού στην Ελλάδα αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αθανασίου παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής προεδρίας τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός δεν συγκινείται από τέτοιου είδους ιδέες, επισημαίνοντας ότι «τα περιστατικά αυτά επικρίθηκαν από ολόκληρη την κοινωνία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου» .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε επίσης ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«H ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε.» ανέφερε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική Προεδρία θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις πολιτικές της Ένωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top