Βενιζέλος: Τα νέα δεδομένα ίσως οδηγήσ��υν σε επανεκτίμηση του ρόλου της τρόικας

Χαρακτήρισε «ατυχέστατο γεγονός» την απόδραση του Ξηρού

Βενιζέλος: Τα νέα δεδομένα ίσως οδηγήσουν σε επανεκτίμηση του ρόλου της τρόικας

«Ατυχέστατο γεγονός» χαρακτήρισε την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι με αφορμή αυτό το γεγονός θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι νόμοι και οι πρακτικές αλλά πρόσθεσε ότι ατυχείς στιγμές υπάρχουν σε όλες τις χώρες και πως αυτό που μετράει είναι η αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνοντας ότι έχουν πλέον δημιουργηθεί στην Ευρωζώνη νέα θεσμικά δεδομένα, τα οποία -όπως τόνισε- «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανεκτιμήσεις για τον ρόλο της τρόικας».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος εάν μετά από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού, υιοθετούνταν αποφάσεις που θα γύριζαν τη χώρα πίσω.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα ζητήματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών, ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τη Σερβία, κάνοντας λόγο για ιστορικής σημασίας γεγονός, ενώ για τις εξελίξεις στη Συρία ανέφερε πως «βρισκόμαστε στο τέλος μιας περίπλοκης αποστολής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top