Εργάζεται για τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά παραμένει και στο Υπουργείο Εξωτερικών η Μπιρμπίλη

Ο Βενιζέλος έδωσε στην πρώην υπουργό διετή άδεια (άνευ αποδοχών)

​Τα παπούτσια της, η εμμονή της με την γυμναστική και την πράσινη ανάπτυξη όπως και οι αμοιβές της ως εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΟΟΣΑ στο Παρίσι είχαν συζητηθεί όσο τίποτα … Ο λόγος για την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για την 2ετή άδεια άνευ αποδοχών που έλαβε απλόχερα από τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο εν μέσω κρίσεως, διαθεσιμότητας, κινητικότητας και σαρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο .

Η «πράσινη» Μπιρμπίλη με το σακίδιό της ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη την περίοδο της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου και αφού αποχώρησε από τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μεταπήδησε στον ΟΟΣΑ, ως Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και όταν αντικαταστάθηκε επέστρεψε στα καθήκοντά της στο υπουργείο Εξωτερικών όπου τυπικώς εργαζόταν ως εμπειρογνώμονας.

Σήμερα η κυρία Μπιρμπίλη εργάζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από πρόταση του κ. Μπαν Κι Μουν ο οποίος της πρότεινε τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως στο Τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σύμβαση της Βιέννης και το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, με έδρα το Ναϊρόμπι της Κένυας. Η Τίνα Μπιρμπίλη αποδέχθηκε την πρόταση και πλέον εργάζεται για τα Ηνωμένα Έθνη.

Η πρώην υπουργός εκτός όμως από τα Ηνωμένα Έθνη, έ��ει και μια καρέκλα να την περιμένει στο υπουργείο Εξωτερικών του οποίου παραμένει υπάλληλος ..Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, τονίζοντας πως το ΥΠΕΞ έχει χορηγήσει στην κυρία Κωνσταντίνα Χονδράκη- Μπιρμπίλη διετή άδεια άνευ αποδοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top