Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος την Δευτέρα

Θα συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Πρώτη ανάρτηση: 20/01/2014, 00:00

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στη Συρία κα�� στις περιφερειακές επιπτώσεις της συριακής κρίσης στο Ιράκ και στο Λίβανο. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν η πορεία της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα συζητηθούν οι προοπτικές των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν την κατάσταση ασφαλείας στο Νότιο Σουδάν και τις πολιτικές, στρατιωτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις της κρίσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ακολούθως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (A.F.E.T.) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. καθώς και για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top