Τσίπρας από Ολλανδία: Η κυρία Μέρκελ φοράει το ζουρλομανδύα της λιτότητας στην Ευρώπη

Σφοδρή επίθεση και στον Σαμαρά από τον πρόεδρό του ΣΥΡΙΖΑ

​Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, κυρίας Ά.Μέρκελ, αλλά και του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η γερμανίδα καγκελάριος φοράει το ζουρλομανδύα της λιτότητας στην Ευρώπη, και ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα αφήσει την εξουσία ως τυφλός νεοφιλελεύθερος.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο συζήτησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσ��εται σε υποχώρηση και ο λόγος είναι ο νεοφιλελευθερισμός».

«Η κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται. Όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο αποσταθεροποιεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας πως έχει ως επίκεντρο την οικονομική απελευθέρωση, βασιζόμενη σε πιστό αντίγραφο της Bundesbank.

«Η καγκελάριος Μέρκελ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη ελίτ των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι 'αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας», είπε για την Γερμανίδα Καγκελάριο και πρόσθεσε «καταλαβαίνω την κυρία Μέρκελ όταν αντιδρά με θυμό, καθώς η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την Ευρώπη της ιδεολογίας της, την Ευρώπη των συμφερόντων της, που έχει χτίσει αργά, αλλά σταθερά κατά τα χρόνια της κρίσης».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αλλά δε μπορώ να καταλάβω καθόλου τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κύριο Σαμαρά», σχολιάζοντας ότι «ήρθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας, ο οποίος θα πήγαινε ενάντια στην κυρία Μέρκελ. Παραχ��ρεί την εξουσία σαν τυφλός νεοφιλελεύθερος, φίλος της λιτότητας και επευφημητής της κυρίας Μέρκελ», πρόσθεσε.

«Με τον ελληνικό λαό να υφίσταται μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, με την επίσημη ανεργία στην Ελλάδα να είναι γύρω στο 30 % και η ανεργία των νέων να υπερβαίνει το 60 % και το ελληνικό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι εκτός ελέγχου - έχοντας , ήδη φτάσει το επίπεδο του 176 % το 2013(...), ποιος είναι ο λόγος να χειροκροτήσουμε; Τι είναι αυτό το "success story" που πρέπει να είμαστε υπερήφανοι; Ποια είναι η πολιτική κληρονομιά που πρέπει να θυμόμαστε από εκείνον;», διερωτήθηκε.

Επίσης εξήγησε ότι, ο βασικός λόγος της υποψηφιότητάς του ως πρόεδρος της Κομισιόν είναι «ο τερματισμός της λιτότητας και η επανάκτηση της Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι κύριες αιτίες που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία είναι οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που προκαλούν την ανεργία και η έλλειψη διαφάνειας αλλά και η έλλειψη αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η ΕΕ είναι μακριά από τους λαούς της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top