Κέρι προς Βενιζέλο: στηρίζουμε την Ελλάδα

Συγχαρητήρια και προσδοκία για συνεργασία κατά την προεδρία της ΕΕ

Κέρι προς Βενιζέλο: στηρίζουμε την Ελλάδα

Πρώτη ανάρτηση 20.53


Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ελλάδα και την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για την ανόρθωση της οικονομίας του εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Κέρι συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για την ελληνική Προεδρία στη ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «προσβλέπουμε σε συνεργασία» με σκοπό την έξοδο από την κρίση, καθώς και για μια σειρά θεμάτων, όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε θέματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

Πριν τη μετάβασή του στο Στέιτ ��τιπάρτμεντ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

«Η πρόσκλησή μου στην Ουάσιγκτον», όπως είπε, «λίγες μέρες μετά την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, ήταν μία ωραία ευκαιρία να προβάλουμε το πρόσωπο μίας κανονικής Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της κρίσης, αλλά της Ελλάδας που ως θεσμικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε. την εκπροσωπεί συνολικά ως Προεδρία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «οι δύο πρωινές συναντήσεις μου με τον κ. Λιου και με τον κ. Κέρι εστίασαν στο ουσιώδες και είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί η συζήτηση με τον κ. Κέρι έγινε στο τέλος όταν είχε προηγηθεί η συζήτηση για την οικονομία με τον κ. Λιου και για όλα τα θέματα με τους προέδρους των δύο Επιτροπών του Κογκρέσου, δηλαδή με τον γερουσιαστή τον κ. Μενέντεζ, που προεδρεύει της πανίσχυρης Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Ρόις».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top