Die Presse: Νικητής των εκλογών ο Τσίπρας

«Θέλει να σώσει την ευρωζώνη. Αλλά πώς;»

Die Presse: Νικητής των εκλογών ο Τσίπρας

Στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα προβαίνει η Die Presse, η οποία τονίζει ότι ο Αλέξη Τσίπρας είναι… «ανανεωμένος».

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το αριστερό λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ισχυρότερη πολιτική δύναμη ενώ η επόμενη δοκιμασία βρίσκεται προ των πυλών, όταν οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφασίσουν τον Μάιο για την σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους συσχετισμούς δυνάμεων στους δήμους. Ήρθε λοιπόν η ώρα για τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να προετοιμαστεί για το ρόλο του πολιτικού ηγέτη και να συνομιλεί με δημοσιογράφους από την ΕΕ» τονίζει το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας.

«Δεν φαίνεται μόνο ανανεωμένος ο τρόπος έκφρασης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και το μήνυμά του προς την ΕΕ: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μπαμπούλας, αλλά ένα εντελώς κανονικό κόμμα με νόμιμες αξιώσεις» προσθέτει η Die Press, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται κατηγορηματικά ότι το κόμμα του θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης: «Είμαστε πιο φιλοευρωπαίοι από τους συντηρητικούς, οι οποίοι πρόδωσαν τους πολίτες της Ευρώπης”, λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει η Die Press.

«Αλλά πώς θέλει να σώσει την ευρωζώνη ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται η Die Presse. «Μέσω ενός πανευρωπαϊκού ντιλ στα πρότυπα της Συμφωνίας του Λονδίνου για το γερμανικό χρέος του 1953 που θα συνοδεύεται από ένα “τεράστιο” επενδυτικό πακέτο για τις χώρες της κρίσης της νότιας Ευρώπης. “Η Ευρώπη πρέπει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στις χώρες της κρίσης” ζητά ο Τσίπρας» καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top