Σήμερα: Κρίσιμες συναντήσεις Βενιζέλου με Λιου και Κέρι στις ΗΠΑ

Η ελληνική προεδρία στο επίκεντρο

Σήμερα: Κρίσιμες συναντήσεις Βενιζέλου με Λιου και Κέρι στις ΗΠΑ

Με τον υπουργό Οικονομικό των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του, Τζον Κέρι, συναντάται σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η συζήτηση θα είναι αρκετά συγκεκριμένη. Θα είναι μια στοχευμένη συζήτηση» δήλωσε κ.Βενιζέλος, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον, Τζακ Λιου.

Η συνάντηση με τον κ. Λιου θα προηγηθεί της επίσκεψής του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της συνάντησης που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, o κ. Βενιζέλος θα έχει γεύμα στο «Κέντρο Δι��θνών και Στρατηγικών Μελετών (SCIS) με διευθυντικά στελέχη δεξαμενών σκέψης.

«Θα είναι μια ευκαιρία να τους δούμε όλους μαζί και να τους ενημερώσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ χθες, οκ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, τον οποίο και ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και για μια σειρά θεμάτων διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top