Μητσοτάκης στο STAR: Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια

Έρχονται νέα "λουκέτα" φορέων – Φεύγει η ταλαιπωρία στην καθημερινότητα μας

Για τις σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του STAR "Live U" και την Πόπη Τσαπανίδου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακός Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, ο κ.Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως ένα ποσοστό των υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων θα απολυθεί και ένα ποσοστό θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας .

«Αντί να συγχωνεύουμε φορείς, τους καταργούμε. Είναι τόσο απλό» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις φορέων στο μέλλον.

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό μέγεθος. Δεν γίνεται δύο και τρεις φορείς να κάνουν την ίδια δουλειά» πρόσθεσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας την δέσμευση που έχει η ελληνική κυβέρνηση να απομακρύνει συνολικά 15.000 υπαλλήλους από το Δημόσιο ως το τέλος του 2014.

Μιλώντας για το μεγάλο «βάσανο» που λέγεται γραφειοκρατία, ο κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ένα νομοθέτημα, αλλά όπως είπε απαιτείται συνεχής εργασία και συνεχείς παρεμβάσεις

«Η αντιμετώπιση τ��ς γραφειοκρατίας θα γίνει βήμα βήμα. Θα επαναφέρουμε υπηρεσίες στα ΚΕΠ που είχαν «καταργηθεί» για να διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών» πρόσθεσε ο υπουργός , ξεκαθαρίζοντας πως τα 1000 άτομα που εργάζονταν ως τώρα για την επικύρωση των εγγράφων «θα αξιοποιούν από δω και στο εξής τον χρόνο καλύτερα».

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε πως για να απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να καταργηθεί η θέση του, ενώ μιλώντας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο υπουργός αναγνώρισε πως πρόκειται για μια ανθρωπινή διαδικασία για αυτό και θα υπάρχουν πάντα αδικίες

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε πως θα υπάρξει και αλλαγή στο σύστημα προαγωγής, ξεκαθαρίζοντας πως για να γίνει κάποιος διευθυντής,τμηματάρχης ή για να αναλάβει γενικότερα κάποια θέση ευθύνης θα πρέπει να δίνει εξετάσεις και να περνά από ειδική συνέντευξη ¨.

«Θέλουμε να εξαλείψουμε κάθε υπόνοια κομματικής πρόσληψης ή προαγωγής» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως μέσα στο 2014 θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι προσλήψεις θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και μόνο σε φορείς όπου πραγματικά υπάρχουν ανάγκες.

ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top