Αποζημίωση 50.000 ευρώ και ακύρωση της απόλυσης για την βοηθό της Ποδηματά

«Έπεσα θύμα ψυχολογικής βίας» ισχυρίζεται – «Ήταν ανεπαρκής» απαντά η Ποδηματά

Αποζημίωση 50.000 ευρώ και ακύρωση της απόλυσης για την βοηθό της Ποδηματά

Με την αποκάλυψη της Bild για την βοηθό της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά ασχολούνται πολλά γερμανικά ΜΜΕ.

Η εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν ως βοηθός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2004 και υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε μέχρι και προβλήματα υγείας λόγω της ψυχολογικής βίας που υπέστη. Πηγές προσκείμενες στο συνδικάτο των υπαλλήλων της ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ασκούσε ψυχολογική πίεση στη βοηθό της, ώστε εκείνη να υποπέσει σε λάθη, εκτιμώντας ότι είναι μια «πρακτική» που έχουν εφαρμόσει και άλλοι ευρωβουλευτές που ήθελαν να απομακρύνουν συνεργάτες τους.

Το Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ με απόφασή του στις 12/12/2013 έκρινε άκυρη σε πρώτο βαθμό την απόλυση της βοηθού λόγω παραβίασης του «δικαιώματος πρότερης ακρόασης» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ της επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Σημειώνεται πάντως ότι η προσφυγή της πρώην υπαλλήλου δεν έγινε εναντίον της κ. Ποδηματά, αλλά κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως θεσμικού οργάνου. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κ. Ποδηματά δεν εκλήθη καν στο δικαστήριο για να εκφράσει την άποψή της για την υπόθεση.

«Ήταν ανεπαρκής. Όλα έγιναν νόμιμα» απαντά η κα Ποδηματά

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η συγκεκριμένη βοηθός απομακρύνθηκε νομίμως, γιατί δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντά της και ότι η πραγματική αιτία της δικαστικής προσφυγής ήταν η δυσαρέσκεια που εκδήλωνε η πρώην βοηθός της, καθώς δεν αναβαθμιζόταν εργασιακά και μισθολογικά- δυσαρέσκεια που συνοδευόταν από απειλές για δικαστική προσφυγή.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για όλα αυ��ά και είχε τη σύμφωνη γνώμη τους, ενώ τονίζει ότι το Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για διαδικαστικούς λόγους, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top