Ξυπνάτε: Αγρότες, δικηγόροι και καλλιτέχνες έκρυβαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

Τραβάνε τα μαλλιά τους στο ΣΔΟΕ με το όργιο φοροδιαφυγής!

​Δεν προκαλεί μόνο η λίστα Λαγκάρντ μεγάλο πονοκέφαλο στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ... οι έλεγχοι του Σώματος σε δικηγόρους, αγρότες και καλλιτέχνες που βγάζουν επίσης τα ….ακατάληπτα, είναι ένα από τα θέματα-φωτιά στην ατζέντα του Στασινόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η υπηρεσία έχει εντοπίσει πλήθος υποθέσεων με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, είσπραξη παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, παρατυπίες σε πόθεν έσχες, ενώ θέλοντας να δώσει μια "γεύση" των ελέγχων της υπηρεσίας, αλλά και των αποτελεσμάτων προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους βουλευτές

Αναλυτικά, ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι:

-52 αγρότες είχαν αποκρύψει 54.000.000 ευρώ από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και επιδοτήσεις

-18 δικηγόροι είχαν αποκρύψει 23.000.000 ευρώ

-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν αποκρύψει 29.000.000 ευρώ

-7 υπόχρεοι πόθεν έσχες απέκρυψαν 8.000.000 ευρώ

-Ενώ 2 καλλιτέχνες απέκρυψαν 4.200.000 ευρώ

Ο κ.Στασινόπουλος διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχουν έλεγχοι για εικονικά τιμολόγια, ωστόσο, όπως είπε, η είσπραξή τους δεν είναι εύκολη διαδικασία και αυτό γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ελεγχόμενοι θα προχωρήσουν σε προσφυγές

54 δισ. ευρώ "έκαναν φτερά" στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, το ποσό-μαμούθ των 54 δισ. ευρώ έκανε «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού κατά την περίοδο της κρίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top