Επιβεβαίωση από τον Δήμο Καρπενησίου: μας «έκλεβε» δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ o Λιάπης!

Έξαλλος ο Κ. Μπακογιάννης επειδή δήλωνε λιγότερα τ.μ. ο πρώην υπουργός

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται τα «κατορθώματα» του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη…

Ο Δήμος Καρπενησίου επιβεβαίωσε ότι για το οίκημα Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας (για το οποίο αιωρείται ακόμη το ερώτημα αν ήταν εξαρχής εξοχικό ή λειτούργησε ως τουριστικός ξενώνας) είχαν καταβληθεί λιγότερα χρήματα (πάνω από 5.000 ευρώ συνολικά τα τελευταία 20 χρόνια) μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για τα δημοτικά τέλη από αυτά που αναλογούσαν στην έκτασή του, επειδή ακριβώς είχαν δηλωθεί λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από τα κανονικά!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καρπενησίου, δήλωνε κατά την τελευταία τριετία 70 τμ, ενώ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05! Δήλωσε λιγότερο από το ένα τρίτο δηλαδή, με αποτέλεσμα να μην πληρώσει ετησίως μία διαφορά 250,80 ευρώ στον τοπικό Δήμο.

Για τον ίδιο λόγο επίσης ο Μιχάλης Λιάπης και η οικογένειά του θα πρέπει λογικά να έχει καταβάλει και μικρότερο «χαράτσι» (ειδικό τέλος ακινήτων) στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και πάλι, καθώς υπολογίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Έξαλλος με τον Μιχάλη Λιάπη είναι για το ίδιο ζήτημα και δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας και του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος είχε δηλώσει ήδη ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρατυπία, ο πρώην υπουργός «θα τη φάει κατακούτελα». Φέρεται επίσης να έχει διερωτηθεί : «Δεν έχω φοβηθεί τόσα συμφέροντα στην περιοχή, το Λιάπη θα φοβηθώ;». Με εντολή επίσης του κ. Μπακογιάννη οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται και θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα των περασμένων ετών.

Για το ζήτημα έχει ήδη ενημερωθεί η ΔΕΗ με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, με το οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του αρχείου της.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου για το ίδιο ζήτημα αναφέρεται:

«Ο Δήμος Καρπενησίου αποτελεί προϊόν συνένωσης έξι πρώην Δήμων. Αποτελείται από την πόλη του Καρπενησίου, 49 χωριά και δεκάδες οικισμούς. Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου, της χρηστής διαχείρισης και της εξάλειψης των κοινωνικών ανισοτήτων, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων, αντιπαραβάλλοντας αφενός το μηχανογραφημένο αρχείο της ΔΕΗ -σύμφωνα με το οποίο γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών- και αφετέρου τις οικοδομικές άδειες των ακινήτων για τη διαπίστωση τυχόν παρεκκλίσεων.

Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται σε στάδια, ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων. Έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους των ακινήτων τα οποία είναι μεγαλύτερα των 300 τμ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην παρούσα φάση, εξετάζουν ακίνητα που είναι δηλωμένα από 200 έως 300 τμ. Στο τέλος κάθε μήνα, διαβιβάζεται στη ΔΕΗ ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα στοιχεία που πρέπει να διορθωθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι πως συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί 40.000 τμ, τα οποία υπολογίζεται πως αποφέρουν στο Δήμο πάνω από 70.000 ευρώ ετησίως.

Μετά το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο, κατά παρέκκλιση της παρ��πάνω διαδικασίας, για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων.

Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είν��ι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως. Ήδη έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top