Άγριο «χώσιμο» στον Τατσόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποδοκίμασε δημόσια τις θέσεις του το προεδρείο της Κ.Ο.

Σε άγριο «χώσιμο» στον βουλευτή του (;) Πέτρο Τατσόπουλο προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας αποδοκίμασε ουσιαστικά τις δηλώσεις του και τον κατηγόρησε ευθέως ότι έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να τις εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά.

O ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ουσιαστικά και τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας που θα προβλέπει πειθαρχικά μέτρα, ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητη τη διαθεσιμότητα της παραίτησης από την ΚΟ, χωρίς να συνοδεύεται από τη διάθεση της κοινοβουλευτικής έδρας στο κόμμα.

Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της Κ.Ο. αναφέρει συγκεκριμένα:

Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθ��ση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top