Έπαινοι από Ντάισελμπλουμ: Έκαναν πολλά και κατάφεραν πολλά οι Έλληνες

«Εντός πορείας ο δημοσιονομικός στόχος - Επόμενο βήμα η έξοδος στις αγορες»

Έπαινοι από Ντάισελμπλουμ: Έκαναν πολλά και κατάφεραν πολλά οι Έλληνες

Επαίνους στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Από απόψεως δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια» τόνισε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε «αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας» και πρόσθεσε ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας και αυτό που υπολείπεται είναι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, «ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2014».

Τέλος, αναφερόμενος στην ευρωζώνη, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι «έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top