«Πάτε καλά, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις»: Συναντήθηκε με τον Σαμαρά ο Σταϊνμάγερ

Με αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τον Γερμανό ΥΠΕΞ στη Βουλή ο Μεϊμαράκης

Ναι μεν αλλά…

Ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, επαίνεσε την Ελλάδα για όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα αλλά στη συνέχεια την κάλεσε να συνεχίσει με θάρρος τις μεταρρυθμίσεις.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχει ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει. Ο δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους με αποφασιστικότητα και θάρρος ώστε να έχουμε κα��ά αποτελέσματα» δήλωσε ο Σταϊνμάγερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο χρόνος επίσκεψής του στη χώρα μας δεν ήταν τυχαίος καθ��ς θέλει να εκφράσει το σεβασμό που τρέφει για όσα έχουμε πετύχει αλλά και τη στήριξη της χώρας του στην ελληνική προεδρία.

«Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης» κατέληξε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Σταϊνμάγερ είχε συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια επισημαίνοντάς του ότι τα πράγματα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν γίνει πιο δύσκολα, κάνοντας αναφορά στη Μέση Ανατολή αλλά και σε γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του αποκρίθηκε ότι Ελλάδα είναι ένας σταθερός τόπος στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι έχει μια έντονη παρουσία στις βαλκανικές χώρες, με επενδεδυμένο ελληνικό κεφάλαιο.

Με αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τον Γερμανό ΥΠΕΞ στη Βουλή ο Μεϊμαράκης

Αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους Ευρωπαίους να στηρίξουν κόμματα με ευρωπαϊκή προοπτική, άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος υποδέχθηκε τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

«Πρέπει να δώσουμε τη διαφωτιστική μάχη, ώστε να υπερψηφίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές κόμματα που θα αγωνιστούν εντός των τειχών της ΕΕ για να αποφύγουμε συμπεριφορές και ψήφους που μπορεί να απογοητεύσουν» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στην προσφώνησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top