Ευχές, ευλογίες και χαμόγελα στην συνάντηση Βαρθολομαίου–Βενιζέλου

Δηλώσεις αισιοδοξίας με αφορμή την ελληνική προεδρία

Ευχές, ευλογίες και χαμόγελα στην συνάντηση Βαρθολομαίου–Βενιζέλου

Πεπεισμένος ότι η ελληνική Προεδρία «θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να υπερβεί ακόμα πιο σύντομα και πιο επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες και να δώσει την δική της μαρτυρία και συμβολή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

tessera.jpg

Ο κ. Βαρθολομαίος αφού έδωσε τις ευχές του στον Έλληνα υπουργού, εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίησή» του για την «τιμητική» όπως είπε «πρόσκληση του κ. πρωθυπουργού να παραστώ στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας»

«Όλη η Ευρώπη είναι μια μεγάλη οικογένεια, κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της, είναι φυσικό και η ευρωπαϊκή οικογένεια να έχει τα δικά της, αλλά με ζήλο, με προσπάθεια, με ενότητα, με ομοψυχία αυτά θα υπερπηδηθούν και θα βαδίσουμε προς ένα καλύτερο αύριο» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

pede.jpg

Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Βαρθολομαίος εξήρε την προσωπική τους φιλία και εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του για την επιστημοσύνη του, την λογιότητά του και την αγάπη του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Βενιζέλος από τ��ν πλευρά του ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας, αναφέροντας ότι οι δυνατότητες που έχουμε είναι μεγάλες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας.

tria.jpg

«Έχουμε ανάγκη και από την ευλογία σας και από τις προσευχές σας. Και αυτά που είπατε απηχούν πράγματι και τη δική μας αντίληψη για το πνεύμα της ελληνικής Προεδρίας και τους στόχους της», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top