Χωρίς παστίτσιο και φασολάδα το μενού της ελληνικής προεδρίας!Γάλλος σεφ σέρβιρε τα μουσαφίρια!

Αναλυτικά το μενού – Ποιοι έμειναν …νηστικοί;

​Το μενού της ελληνικής προεδρίας σε αντίθεση με αυτό που κάποιοι θα περίμεναν δεν είχε μουσακάδες, φασολάδες, γύρους και τζατζίκια αλλά είχε έντονο άρωμα…. Γαλλίας, καθώς τα κυρίως πιάτα των Ευρωπαίων επιμελήθηκε ο Γάλλος σεφ Ντομινίκ Περό, ο οποίος ήταν προσωπικός "μάγειρας" του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.

untitled.jpgimagesNZR9CYNQ.jpg

Το πρώτο πιάτο ήταν ριζότο αλά... γαλλικά, ενώ στη συνέχεια ο σεφ "βούτηξε" στα βαθιά νερά του Αιγαίου σερβίροντας για κυρίως φαγκρί με γαρνιτούρα λαχανικών!!!

Από το μενού δεν έλειπε το επιδόρπιο! Ο Ντομινίκ Περό γλύκανε τους Ευρωπαίους με τις σοκολατένιες δημιουργίες του, ενώ δεν έλειψε και το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, αλλά ούτε και το παστέλι!

tvs8107_sl-2.jpgdd.jpg

Ο πρωθυπουργός προσέφερε στους προσκεκλημένους του λευκό και κόκκινο SEMELI, ενώ το μεσημεριανό γεύμα «έκλεισε» με frozen yogurt, ελληνιστί παγωμένο γιαούρτι!!!

frozen-yogurt.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεφ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την εξαίρετη κουζίνα του.

Όσο για τους δημοσιογράφους… η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να μην τους αφήσει νηστικούς, προσφέροντας τους περίπου 600 σάντουιτς που σύμφωνα ωστόσο με τα κουτσομπολιά δεν χόρτασαν τα στομαχάκια τους!!!!!!!!!!!!

sss.jpg

Φωτο και βίντεο από αρχείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top