Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συμφώνησαν στη συνέχιση της «σκληρής» γραμμής έναντι της τρόικας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία ήταν και η πρώτη των δύο αρχηγών και πολιτικών εταίρων για το 2014.

Αντικείμενο της σύσκεψης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ήταν η επιστροφή της τρόικας στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου, όπως επίσης η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, η οποία επισήμως ξεκινά την Τετάρτη.

Τη συνάντηση απασχόλησαν και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως το δημοσιονομικό κενό, οι ομαδικές απολύσεις, οι αποκρατικοποιήσεις, η συνέχιση της διαθεσιμότητας κ.α. εν όψει των νέων συνομιλιών με την τρόικα .

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να συμφώνησαν στη συνέχιση της ίδιας γραμμής των τελευταίων μηνών έναντι της τρόικας και στην μη αποδοχή της επιβολής νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα απασχολούσε τη σύσκεψη, η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία,λύθηκε «αυτομάτως» καθώς ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την απόσυρση του μέτρου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάστασή του από επιπλέον φόρο 5 λεπτά στα τσιγάρα και στον καπνό, με αποτέλεσμα απλώς να επιβεβαιωθεί στη συνάντηση των δύο αρχηγών η επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top