ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΑΠΗ: Οι Βρυξέλλες ζητούν πίσω τα λεφτά της επιδότησης

Αξιοθέατο η βίλα του πρώην υπουργού μετά τις αποκαλύψεις!

Την ώρα που η βίλλα Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας έχει γίνει αξιοθέατο για τουρίστες και επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή, η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει κινητοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ελέγχει το θέμα Λιάπη και πιο συγκεκριμένα το θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος Leader το οποίο ουσιαστικά στόχευε στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Οι Βρυξέλλες λοιπόν όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, βλέποντας την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το θέμα Λιάπη, θα κάνουν φύλλο και φτερό το πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να ζητήσουν πίσω τα χρήματα των επιδοτήσεων στην περίπτωση που ανακαλύψουν πως τα χρήματα που δόθηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που έπρεπε.

Για όσους δεν γνωρίζουν.....λόγω γιορτών, τι έχει συμβεί, υπενθυμίζουμε πως μετά το «σκάνδαλο» με τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο όχημα, ο πρώην υπουργός μονοπωλεί τα τελευταία 24ωρα τα ΜΜΕ γιατί χρησιμοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης ενέταξε το σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του -και κατά 50% σήμερα στον ίδιο όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του- στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν δηλαδή ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

Το ποσό έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές και χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού. Σύμφωνα, πάντως, με τη θεία του κ. Λιάπη, Βασιλική, η ανάμειξη του πρώην υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αβάσιμη και κακόβουλη, με την ίδια να διευκρινίζει ότι αυτή ήταν ο αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης.

Την ίδια ώρα, η θεία του πρώην υπουργού διαψεύδει και τις καταγγελίες κατοίκων ότι δεν χρησιμοποιήθηκε πο��έ ως τουριστικό κατάλυμα, αναφέροντας ότι λειτούργησε τον ξενώνα με όλα τα απαραίτητα παραστατικά, τα οποία και κατέχει η ίδια καθώς εκδίδονταν στο όνομά της.

Το παράδοξο είναι ότι σήμερα …. 20 χρόνια μετά η βίλλα Λιάπη γίνεται "attraction" για πλήθος τουριστών μετά και τον σάλο με τις χρηματοδοτήσεις !!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top