Βενιζέλος: Η Γερμανία πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη στην Ε.Ε.

«Δεν συμφέρει κανέναν μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ»

Βενιζέλος: Η Γερμανία πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη στην Ε.Ε.

Την ανάγκη η Γερμανία να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στην Ευρώπη, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος προειδοποιεί ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει επιπτώσεις και για τους γερμανούς πολίτες.

Πρόκειται για δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι δεν είναι εύκολο για τους Γερμανούς να αποδεχθούν «την ευρωπαϊκή ποικιλομορφία και το δικαίωμα σε άλλες λύσεις» ούτε να εκθειάσουν ορισμένες προσπάθειες της Ελλάδας, όπως την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος, προειδοποιεί τη Γερμανία για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα λέγοντας ότι «αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό μπορεί να γίνει μια απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο».

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος αναφέρει, πως υπάρχει «δυνατότητα και περιθώριο να βελτιωθεί η διάρθρωση των ελληνικών δανείων, παρατείνοντας για παράδειγμα την προθεσμία αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια».

Μιλώντας για την τρόικα, ο υπουργός σημειώνει ότι αυτήν τη στιγμή, η τρόικα δεν εκπροσωπεί μόνο τους τρεις θεσμούς, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, από τους οποίους αποτελείται, αλλά επίσης και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ. «Μόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει λόγο, ενώ συνήθως (σσ: η φωνή του) ακούγεται για όλα τα θέματα», είπε.

Το Γαλλικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι στα τέλη Δεκεμβρίου, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε διαβεβαιώσει πως οι Ε��ρωπαίοι δεν «θα εγκαταλείψουν» την Ελλάδα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την πόρτα σε νέα βοήθεια προς τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top