Μπουτάρης: Είναι χωριάτες και έχουν κόμπλεξ με την Αθήνα οι Θεσσαλονικείς!

«Όσοι ήθελαν στολισμό της πόλης γιατί δεν έβαλαν από ένα στολίδι ο καθένας;»

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης σε μια ακόμη συνέντευξή του, μη διστάζον��ας να αναγνωρίσει στους Θεσσαλονικείς κόμπλεξ με την Αθήνα!

«Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Το τραγικό χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι η εσωτερική μετανάστευση που από το 1960 και μετά έφερε μη αστικές οικογένειες, οι οποίες όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν ακόμη σ' αυτήν, αλλά και μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν νοοτροπία του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Βέβαια δεν βοήθησε καθόλου σ' αυτό και η επαρχιώτικη νοοτροπία που είχε η προηγούμενη διοίκηση, με τη συστηματική αντιπαράθεση με την πρωτεύουσα, με την γκρίνια, κτλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο θέμα του στολισμού της πόλης που φέτος ήταν ιδιαίτερα λιτός: «Θεωρώ τραγική πρόκληση όταν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα συσσίτια να ασχολούμαστε με στολισμούς, λαμπάκια και έλατα ... Θα μπορούσαν οι πολίτες να συνεισφέρουν, στολίζοντας ο καθένας σχεδόν ανέξοδα το χώρο μπροστά στο μαγαζί του ή το μπαλκόνι του και συμμετέχοντας έτσι ενεργά σ' όλη την ιστορία του εορτασμού».

Αφού αναφέρθηκε στη «χρυσή εποχή» της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’50 και του ’60 όταν «υπήρχε πλούτος στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη», ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι σκέπτεται την επιβολή δακτυλίου στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Τέλος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως αν και διαφωνούν σε πολλά θέματα, η συνεργασία του με τον Άνθιμο είναι καλή: «Είναι τρανό παράδειγμα πώς μια πολύ κακή σχέση μπορεί να μετ��τραπεί σε ουσιαστική συνεργασία. Μέχρι και για την ανακύκλωση μιλάει από άμβωνος στο ποίμνιο, αποδεικνύοντας έτσι την καλή συνεργασία μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top