Βενιζέλος: ορόσημο για την ΕΕ το εξάμηνο της προεδρίας της Ελλάδας

«Η Ελλάδα θα έχει θεσμική φωνή στην πιο κρίσιμη συζήτηση»

«Η Ελλάδα θα έχει θεσμική φωνή στην πιο κρ��σιμη συζήτηση» επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για το Νέο Έτος, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, το εξάμηνο που ακολουθεί και κατά το οποίο θα υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση, λόγω και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Και τούτο διότι οι επόμενοι έξι μήνες θα αποτελέσουν σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα, που εξέρχεται από μι�� κρίση που υπέβαλε τον ελληνικό λαό σε σκληρές θυσίες, αλλά και για την Ένωση στο σύνολό της, καθώς ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, «οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών: ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας – ιδιαίτερα των νέων – και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία. Εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ένωσης και της Ευρωζώνης, εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και υλοποίηση του συστήματος εγγύησης των καταθέσεων. Ενίσχυση της ασφάλειας των κοινών μας συνόρων, μέσω της ανάληψης πολιτικών και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και προώθηση της κινητικότητας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης».

Για τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας επίσης ανέφερε ότι «είναι φιλόδοξοι, αλλά εφικ��οί» και διαβεβαιώνουμε τους εταίρους μας ότι «θα εργαστούμε προς την επίτευξή τους με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα», παρότι «την ίδια στιγμή, στο ευρωπαϊκό κοινωνικό και πολιτικό τοπίο, στο οποίο καλείται η Ελλάδα να ασκήσει την Προεδρία, επικρατεί διάχυτη αβεβαιότητα».

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε στη δήλωσή του: «Εξ ονόματος της Ελληνικής Προεδρίας και του ελληνικού λαού, εύχομαι σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες – όχι μόνο στους πολιτικούς, την κοινωνία των πολιτών και τους εκπροσώπους συγκεκριμένων ομάδων – να έχουν το σθένος και το όραμα να συμμετάσχουν ενεργά και παραγωγικά στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Της Ευρώπης που αποτελεί την κοινή μας αναζήτηση.

Όπως αναφέρει και το σύνθημα της Προεδρίας μας “Ενωμένοι πλέουμε πιο μακριά!”.

Εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο Νέο Έτος γεμάτο υγεία!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top