Πρωτοχρον��άτικος μποναμάς στο Δημόσιο από τον… Κάντα: επέστρεψε μίζες άνω των 7 εκ. ευρώ!

Σταϊκούρας: θα διατεθούν σε Παιδεία και Υγεία

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς στο Δημόσιο από τον…  Κάντα: επέστρεψε μίζες άνω των 7 εκ. ευρώ!

Ποσό άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέρχεται από μίζες για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων, επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του κ.κ. Μαντζουράνης και Μπίσιας.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του κατηγορούμενου δεσμεύθηκαν ότι εντός των επομένων ημερών θα επιστραφούν και άλλα χρήματα στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

«Η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 € επιβεβαιώνει εμπράκτως τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ποσό 7,039 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί προϊόν εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που όπως επισήμανε συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε, με απόφαση της Κυβέρνησης, το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top