Διάγγελμα Παπούλια για το νέο έτος: Τελειώνει η εποχή της τρόικας

«Εύχομαι το 2013 να ήταν η τελευταία χρονιά ύφεσης»

Την ευχή να ήταν το 2013 η τελευταία χρονιά ύφεσης εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό για τη νέα χρονιά.

«Αφήνουμε πίσω μας μία χρονιά σκληρή για πολλούς συμπολίτες μας. Εύχομαι και ελπίζω η αλλαγή του χρόνου να σηματοδοτεί αλλαγή εποχής. Να ήταν αυτή η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται είναι ότι τελειώνει η εποχή της τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

«Τους επόμενους μήνες άλλωστε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που είναι απολύτως απαραίτητο για να αρθεί κάθε αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να ξεκινήσει η ανοδική πορεία. Οι εταίροι μας έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συμφωνήσουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρέπει να σεβαστούν τις ευθύνες τους, την ηθική τους υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό που δέχθηκε εξοντωτικές θυσίες και εξαιτίας δικών τους λαθών σύμφωνα με δικές τους παραδοχές» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top