Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Γερμανίας: οι ελληνικές αρχές προστατεύουν τους Γερμανούς διπλωμάτες

Συνεχίζονται οι δηλώσεις ικανοποίησης του Βερολίνου

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Γερμανίας: οι ελληνικές αρχές προστατεύουν τους Γερμανούς διπλωμάτες

Οι ελληνικές αρχές ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους για την προστασία των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της οικίας του πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα. Όπως δήλωσε οι ελληνικές αρχές ασφαλείας αντέδρασαν με ταχύτητα και σύνεση.

Για το εάν τα μέτρα ασφάλειας στην γερμανική πρεσβεία είχαν ενταθεί «λόγω των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών και της αυξανόμενης κριτικής εναντίον των Γερμανών», δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για θέματα ασφαλείας, αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεννόηση μεταξύ της πρεσβείας στην Αθήνα και των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Δήλωσε ακόμα ότι οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τώρα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ήδη υπήρχαν τους τελευταίους μήνες.

«Το συμβάν βεβαίως αποτελεί και για μας και για τις ελληνικές αρχές ασφαλείας αφορμή όλα αυτά να τα εξετάσουμε για άλλη μια φορά και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα, δηλαδή να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Για το ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία της διπλωματικής αποστολής, ο γερμα��ός αξιωματούχος αναφέρθηκε στην απορρέουσα από την Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις υποχρέωση της φιλοξενούσας χώρας και διαβεβαίωσε ότι «οι ελληνικές αρχές ανταποκρίνονται κατά βάση σε αυτή την υποχρέωση».

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε από την πλευρά του, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Άγγελα Μέρκελ, για «σαφές δείγμα των γερμανοελληνικών δεσμών, οι οποίοι δεν μπορούν να πληγούν ούτε με ένα τέτοιο χτύπημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top