Ολυμπιακοί Αγώνες: 4 χρόνια "θάβουν" το σκάνδαλο

Παραμένουν ατιμώρητοι όσοι συμμετείχαν στο... πάρτι

Ολυμπιακοί Αγώνε��: 4 χρόνια "θάβουν" το σκάνδαλο

«Θαμμένη» στο συρτάρι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βρίσκεται την τελευταία τετραετία η υπόθεση του σκανδάλου των επιτροπών, γύρω από τις οποίες είχε στηθεί ο χορός των εκατομμυρίων την περίοδο 2000-2008. Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει το 2009 υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, που έβλεπε με τα μάτια του τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικού του Υπουργείου Πολιτισμού αποκαλύπτει πως πέντε χρόνια μετά την καταγγελία και τέσσερα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί: «Έως σήμερα (σ.σ.:19-11-13) δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από 1-1-2000 και εντεύθεν σύμφωνα με την «ανωτέρω έκθεση ελέγχου μισθοδοσίας» του υπουργείου Οικονομικών» αναφέρεται σε έγγραφο, που απαντά σε γραπτό ερώτημα του υπαλλήλου.

1514334_721985994487104_1963444070_n.jpg
Μάλιστα, από την έως τώρα διερεύνηση προκύπτει πως στην υπόθεση εμπλέκονται 300 υπάλληλοι. Ωστόσο, ο έλεγχος δεν έχει αγγίξει το μεγάλο «πάρτι» με τις επιτροπές χωρίς αντικείμενο, για τις οποίες στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν παρασχέθηκαν στοιχεία.

Η έρευνα στις «αμαρτωλές» επιτροπές έχει γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έπειτα από εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Στο πόρισμα αποτυπώνεται όργιο σπατάλης από επιτροπές των οποίων τα μέλη λάμβαναν για χρόνια επιπλέον μισθό, αφού η μηνιαία αποζημίωση για τη συμμετοχή τους έφτανε τα 1.500 ευρώ.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι και η επιτροπή «για την ολοκλήρωση του έργου παρακολούθησης κ συντονισμού των έργων ολυμπιακής προετοιμασίας». Οι 15 υπάλληλοι δούλευαν για την προετοιμασία των Αγώνων έως και τα 2007 και λάμβαναν μηνιαίως το ποσό των 750 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top