Πάει για «όχι» ο Πολύδωρας: Ο φόρος αυτός είναι δήμευση! Και ζητάτε να τον ψηφίσω;

«Απευθύνομαι στην τρόικα και όχι την κυβέρνηση»

Με το «όχι» φλερτάρει ο Βύρων Πολύδωρας για την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του φόρου ακινήτων.
«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» τόνισε ο κ. Πολύδωρας, τονίζοντας ότι απευθύνεται στην τρόικα και όχι στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια, ωστόσο, πρόσθεσε με αιχμές για το οικονομικό επιτελείο: «Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που πατάει τον νοικοκύρη στο λαιμό»;
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και υπογράμμισε απευθυνόμενος στην τρόικα: «Η κατάσταση της ανάγκης παίρνει ένα ιερό περιεχόμενο. Επικαλούμενος την κατάστα��η της ανάγκης, να μην σας πληρώσω κύριοι τροϊκανοί γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός».
Ο ίδιος, κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να βρει τα έσοδα που ψάχνει η τρόικα από τον έλεγχο των offshore εταιρειών και άσκησε κριτική για τη μη έρευνα της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Πολύδωρας αναρωτήθηκε τέλος γιατί και πότε έγινε το χαράτσι κεκτημένο και βάση διαπραγμάτευσης και με ποιόν τρόπο αντικαταστάθηκε από τον ενιαίο φόρο: «Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».
Δεν διευκρίνισε, πάντως, εάν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο ή θα επιλέξει να απουσιάσει από την αυριανή ψηφοφορία. Κύκλοι της ΝΔ, πάντως, διαμηνύουν ότι εάν επιλέξει ��ο «όχι» ο κ. Πολύδωρας, πιθανότατα θα έχουμε εσωκομματικές εξελίξεις…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top