Συνεχίζεται η απολογία του Κάντα - Καίει κόσμο και κοσμάκι το πρώην στέλεχος του ΥΠΑΜ

Δίνει αποδείξεις και ονόματα για τις "χρυσές" μίζες του παρελθόντος

​Συνεχίζει και σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος κρίθηκε χθεςπροφυλακιστέος για την υπόθεση του λογαριασμού με τα περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και σχετίζεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με πλ��ροφορίες, η απολογία του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, είναι εξόχως αποκαλυπτική για την υπόθεση των εξοπλισμών, δίνοντας στην έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα «νέα τροπή».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να «μίλησε» για μίζες εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κάντας έδωσε στην ανάκριση αποδείξεις και ονόματα για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα!!

Ο Αντώνης Κάντας, που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου έδωσε στοιχεία στον κ. Μαλλή για περισσότερες από 10 off shore εταιρείες που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτονται παράνομα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληρο��ορίες μάλιστα ο κατηγορούμενος κατονόμασε τον δικηγόρο που τον βοήθησε να προβεί στην σύσταση τους. Φέρεται επίσης να κατονόμασε τουλάχιστον 5 εκπροσώπους εξωχώριων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Ο κ. Κάντας προτίθεται να επιστρέψει στο Δημόσιο τόσο το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκε στην Σιγκαπούρη όσο και άλλα περίπου 2 εκατομμύρια που αποδέχεται ότι έχει λάβει και διατηρεί σε δύο λογαριασμούς, ��ναν επίσης στην Σιγκαπούρη και έναν στην Ελβετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top