Επιστροφές ΦΠΑ: Τι είναι τέσσερα χρόνια, μπροστά στην αιωνιότητα…

Στο Κιλκίς το ρεκόρ "ταχύτητας"!!!!

​Μέχρι και 1460 ημέρες δηλαδή …. τέσσερα χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένει κάποιος για να πάρει βεβαιωμένες επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο…

Παρά τις οδηγίες της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για επίσπευση των επιστροφών, ορισμένες εφορίες όχι μόνο δεν περιόρισαν τον χρόνο επιστροφής, αλλά αντίθετα τον αύξησαν.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι 4.014 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των 120 ημερών, ενώ το πιο προκλητικό είναι ότι ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και τις 1.218 ημέρες!!!!!!!

Αυτό το… ρεκόρ κατέχει η ΔΟΥ Κιλκίς, η οποία, άγνωστό για ποιο λόγο, εμφανίζεται να έχει και τις πέντε εκκρεμείς αιτήσεις στην… κατάψυξη. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τις ΔΟΥ Η’ Θεσσαλονίκης, Α’ Περιστερίου, Νέων Μουδανιών και Γαλατσίου, με τον μέσο χρόνο αναμονής να κυμαίνεται από τις 635 έως τις 881 ημέρες και μάλιστα σχεδόν για το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων, που, σημειωτέον, δεν ξεπερνούν τις 30 και στις 4 ΔΟΥ.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, όμως, στις υπόλοιπες εφορίες. Από τις 113 συνολικά ΔΟΥ οι 100 έχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών, με το μεγαλύτερο «στοκ» να καταγράφεται στη ΦΑΕ Αθηνών, όπου 655 νομικά πρόσωπα αναμένουν επί 423 ημέρες, κατά μέσο όρο, επιστροφής περίπου 347.000.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top