Οι τρεις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας

«Ευρώ, ύφεση και μετανάστευση»ψηλά στην ελληνική ατζέντα

Οι τρεις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας

Τις προτεραιότητες της Ελλάδας στην προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014 παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αποτελεσματική εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Σύμφωνα με τον κ. Κούρκουλα, οι επιμέρους δράσεις περιλαμβάνουν την προώθηση της ανάπτυξης, ιδίως μέσω της ενίσχυσης της πρόσβασης στο δανεισμό για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την εφαρμογή της πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, καθώς και την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης.

Η δεύτερη προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας είναι η εμβάθυνση της ΟΝΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Κούρκουλας, η ελληνική Προεδρία φιλοδοξεί να συμβάλει στην εμβάθυνση της ΟΝΕ προωθώντας την ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και αλληλεγγύης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται επίσης στην κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ, καθώς και στην προώθηση μέτρων που θα ενισχύουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αρχή της αντιπροσώπευσης στη λειτουργία της ευρωζώνης.

Η τρίτη προτεραιότητα αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης και της κινητικότητας, καθώς και την προώθηση συνεργειών μεταξύ μετανάστευσης και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, η ελληνική Προεδρία φιλοδοξεί να προωθήσει και τη Θαλάσσια Πολιτική της Ε.Ε., με τον κ. Κούρκουλα να τονίζει τη σημασία της για την ανάπτυξη και την ευημερία της Ε.Ε., την παραδοσιακή σχέση της Ελλάδας με τη ναυτιλία, αλλά και τη σημασία της πολιτικής αυτής για την ενίσχυση της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top