Στήριξη Αβραμόπουλου σε Βενιζέλο για τα υποβρύχια

«Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο παραλαβής τους. Η σύσταση εξεταστικής δεν βοηθά»

Στήριξη Αβραμόπουλου σε Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Στήριξη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο παρείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του ζητήματος και διευκρίνισε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραλαβή των υποβρυχίων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται ήδη επεξεργασία για το σύνολο των καταλογισμών κατά των ναυπηγείων για να ξεκινήσει η δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Ο ίδιος, δεσμεύτηκε για «συνολική και οριστική λύση για την υπόθεση των ναυπηγείων», κάνοντας λόγο για «έτοιμο σχέδιο για την παραλαβή των υποβρυχίων σε συνεργασία με το ΓΕΝ».

Ο κ. Αβραμόπουλος απέρριψε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής: «Τούτη την ώρα δεν γίνεται για να βοηθήσει, και γι' αυτό η κυβέρνηση και η παράτα��η της ΝΔ δεν πρόκειται να την στηρίξει. Πρέπει όλα τα κόμματα να βοηθήσουν ώστε χωρίς περιττές αντιπαλότητες και διαξιφισμούς να βρεθεί λύση και να προχωρήσουμε».

Πάντως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνώρισε ότι υπήρξε «τεράστιο πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας για τα ναυπηγεία», έκανε λόγο για πολιτικούς χειρισμούς του παρελθόντος που «οδήγησαν τα ναυπηγεία σε μια βαθειά προβληματικότητα» και άφησε αιχμές μιλώντας για αντισυμβατική συμπεριφορά του ιδιώτη επενδυτή που «τότε κάποιοι τον δέχθηκαν καλοπροαίρετα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top