Κρατικό χρήμα τέλος; Σήμερα η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Ξέσπασε ο Κασιδιάρης: Είστε παράνομοι – Αποστάσεις για την αναστολή από ΑΝΕΛ

Κρατικό χρήμα τέλος; Σήμερα η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών να συντάσσονται με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας που κρίνει ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 16.30.

Κασιδιάρης: Είστε παράνομοι και παραβιάζετε το Σύνταγμα

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και χαρακτήρισε παράνομη και αντισυνταγματική τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας». «Δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο παρά μόνο σε κουκουλοφόρους μάρτυρες» υποστήριξε ο κ. Κασιδιάρης.

Η Χρυσούλα Γιαταγιάνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τάχθηκε κατά της αναστολής της χρηματοδότησης επικαλούμενη το τεκμήριο της αθωότητας: «Δεν μπορούμε να αναστείλουμε την καταβολή της χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή επειδή έχει συλληφθεί ο αρχηγός της και κάποιος άλλος βουλευτής της εάν δεν εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

Ρεπούση: Να διακοπεί ΤΩΡΑ!

Στην κα Γιαταγιάνα απάντησε η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ: «Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος και η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που βάλει ευθέως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και φέρεται με εγκληματικό τρόπο μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση».

Ανάλογη θέση πήρε και η Σοφία Βούλτεψη της ΝΔ: «Άκουσα με έκπληξη την κα Γιαταγιάνα. Σε όλη την Ευρώπη αναστέλλεται η χρηματοδότηση ή και απαγορεύεται η λειτουργία κομμάτων που εμφανίζουν χαρακτηριστικά ιδιωτικής πολιτοφυλακής».

Αποστόλου: Η Χρυσή Αυγή πέρασε τον Ρουβίκωνα

Ο Βαγγέλης Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η Αριστερά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» και κάλεσε τη Χρυσή Αυγή να σ��ρέψει τα βέλη που εξαπολύει «στα μέλη της που με τη συμπεριφορά τους έχουν από την ημέρα της εμφάνισής τους τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για τάγματα εφόδου που έχουν περάσει και τον Ρουβίκωνα».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη προσπάθεια από δυνάμεις που υπηρετούν σκοπιμότητες με στόχο «να αποσυνδεθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας από τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής».

Κουκουλόπουλος: Για μια φορά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι;

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αλλαγή στάσης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αναρωτήθηκε: «Δεν μπορούμε για φορά όλοι μαζί, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, να δώσουμε ενιαίο μήνυμα για τη δημοκρατία;».

Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος επικαλέστηκε σε υψηλούς τόνους το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι βουλευτές «έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Ή εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε».

Γρηγοράκος: Είναι το χρέος που έχουμε στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τη συζήτηση έκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πράξη υψηλής δημοκρατικής και εθνικής ευθύνης την απόφαση που θα πάρει η Βουλή για την Χρυσή Αυγή: «Είναι το χρέος που έχουμε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο πολεμάνε από το πρωί μέχρι βράδυ. Η δημοκρατία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε όποιους επιβουλεύονται το δημοκρατικό πολίτευμα. Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει με τα απεχθή εγκλήματα της ότι είναι μαύρο σκοτάδι. Χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα για να κρύβεται πίσω από αυτό. Χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση για εγκλήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top