Στον Παπούλια ο Τσίπρας: «Σιγά σιγά η πλαστή εικόνα για την Ελλάδα αλλάζει»

Συγχαρητήρια του Προέδρου για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΕ

Τα συγχαρητήρια του στον Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΕ μετέφερε ο Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο διάλογο που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάμερες.

«Συγχαρητήρια, κύριε Πρόεδρε. Πάντα επιτυχίες. Να πάνε όλα καλά» τόνισε ο κ. Παπούλιας, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως η πλαστή εικόνα για τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλάζει: «Ευχαριστώ. Κύριε Πρόεδρε, είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Και έτσι η επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς στη δική μου υποψηφιότητα έχει αυτό το συμβολισμό και ελπίζω – στο πλαίσιο του δυνατού – να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως είναι μια προσωπική επιτυχία «που βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην είναι τώρα (σ.σ.: εννοεί η ευρωπαϊκή αριστερά), αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η ��ποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι νομίζω ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά».

«Κα�� μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να ακολουθήσει νέο σχόλιο του Κάρολου Παπούλια: «Ναι, και ειπώθηκαν και μερικά πράγματα για άλλες συνεργασίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top