Τσίπρας: «έτος μηδέν το 2014 για την χώρα και τον λαό»

Κάλεσμα στους βουλευτές της συμπολίτ��υσης να μην ψηφίσουν ρυθμίσεις

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, με αφορμή την υποψηφιότητά του για την προεδρία ��ης Κομισιόν, διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική.

«Το πολιτικό και ηθικό καντήλι αυτής της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «δεν θα μας διαψεύσουν οι εξελίξεις. Το 2014 θα είναι έτος μηδέν για την χώρα και τον λαό. Τελειώνει η πενταετία της πτώσης και της κατάρρευσης. Το 2015 ο τόπους ια έχει κυβέρνηση της Αριστεράς. Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για ακόμα μία φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτεσης καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν ρυθμίσεις όπως, για παράδειγμα, το φόρο ακίνητης περιουσίας ή την άρση προστασιών για την πρώτη κατοικία, «όχι για να ανοίξουν κάποιες πόρτες στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της δικής τους συνείδησης».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τις Ευρωεκλογές ορόσημο γιατί, όπως λέει, «το αποτέλεσμά τους θα είναι συντριπτικό για τα κόμματα του μνημονίου» και διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική, αλλά όχι στο μέσο της νύχτας, αλλά «ντάλα μεσημέρι».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι είναι ωφέλιμη για την Ελλάδα, καθότι φέρνει την αντίσταση του ελληνικού λαού, και με αυτό τον τρόπο, στο προσκήνιο. «Υπογραμμίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να αντιπαλέψει μαχητικά, με τους λαούς και ��ους εργαζόμενους σε Νότο, αλλά και σε Βορρά, την καταστροφική λιτότητα. Αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά. Και όσο μας αφορά θέλουμε να εκληφθεί απ' όλους ως μια προειδοποίηση: οι συσχετισμοί δεν είναι αιώνιοι. Αλλάζουν. Οι λαοί δεν θα μείνουν άπραγοι μπροστά στην καταστροφή. Θα αντιδράσουν. Και οι ευρωεκλογές σε λίγους μήνες θα είναι μια σημαντική μάχη, νικηφόρα κατά την πεποίθησή μου, προς αυτή την κατεύθυνση», προσθέτει.

Τέλος, σχολιάζοντας την «κίνηση των 58», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσπάθεια κατασκευής μίας κεντροαριστεράς είναι «τελείως έξω από τα προβλήματα και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχουν άνθρωποι καλών προθέσεων που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top