Βουλευτής ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων: «θα προκαλέσεις ατύχημα!»

Με διαδικασίες – express η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων: «θα προκαλέσεις ατύχημα!»

Εν μέσω αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση αλλά και… αντάρτικου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισε το Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση για τον φόρο ακινήτων, που θα ολοκληρωθεί με διαδικασίες – express, μετά από πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η συζήτηση

«Φωτιά» πήραν τα έδρανα από την αρχή της συνεδρίασης, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να γίνει σύντμηση του χρόνου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, όπως ορίζει το άρθρο 90 του Κανονισμού της Βουλής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το υπουργείο Οικονομικών και το προεδρείο ότι προχωρούν σε μια διαδικασία που δεν επιτρέπει διεξοδική συζήτηση για τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν στο ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί διατάξεις που δεν σχετίζονται με τον φόρο ακινήτων και κάλεσαν τον υπουργό να τις αποσύρει.

Με 21 βουλευτές υπέρ και 17 κατά, η πρόταση Στουρνάρα πέρασε και, έτσι, η Επιτροπή ολοκληρώνει σήμερα σε δύο συνεδριάσεις τη συζήτηση επί της αρχής. Αύριο, Κυριακή, καλούνται φορείς, προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και το απόγευμα θα ακολουθήσει η συζήτηση των άρθρων.

«Πυρά» κατά Στουρνάρα

Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ): «εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στην κοινωνία» είπε, η βουλευτής της ΝΔ και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης του χρόνου επισημαίνοντας πως οι βουλευτές θέλουν να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν θα είναι δυνατό να συμβεί αν το νομοσχέδιο δεν συζητηθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί με τα μέτρα της τρόικας… Όλα τα εισάγετε σε πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να αποσυρθούν οι άσχετες με τον φόρο ακινήτων διατάξεις.

Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες): κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει από το νομοσχέδιο το δεύτερο μέρος, που περιλαμβάνει διατάξεις άσχετες με τα ακίνητα και τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος με την σύντμηση του χρόνου.

Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ): «ο οδηγός που παραβιάζει τα όρια συνεχώς, κάποια στιγμή θα προκαλέσει ατύχημα και αυτό αφορά τον τρόπο που νομοθετεί το υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε και προειδοποίησε ότι σε πολλές διατάξεις από τα υπόλοιπα κεφάλαια που εισάγουν αλλαγές, το κόμμα του θα διαφωνήσει, διότι έχουν εντοπιστεί ζητήματα που δεν συνδράμουν στην είσπραξη εσόδων.

Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): «αν δεν σας ενδιαφέρουν τα άλλα κόμματα, να μας το πείτε, να λάβει ο καθένας τα μέτρα του».

Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ): «ακολουθείτε διαδικασία που στερεί τη δυνατότητα σοβαρής επεξεργασίας από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση» είπε και στήριξε το αίτημα του κ. Μαριά να αποσυρθεί το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top