Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργιάδη για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

«Υγεία για τους λίγους, υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς»

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπέλυσε το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

«Κάθε φορά που ο κ. Γεωργιάδης εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι αυτό σημαίνει λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεγαλύτερη οικονομική του επιβάρυνση», υποστηρίζει το Τμήμ�� Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του: «Με λίγα λόγια Υγεία για λίγους, υγειονομική φτώχεια για τους πολλούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται επίσης τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της Task Force, Χ. Ράιχενμπαχ προς τον κ. Γεωργιάδη και υποστηρίζει ότι τα εύσημά του προς τον υπουργό «για τα κατορθώματά του» αποτελούν «εγγύηση» για τη συνέχεια που επιφυλάσσεται.

Το Τμήμα Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ακόμα ότι με τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών καταργείται ουσιαστικά ο δημόσιος χαρακτήρας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συρρικνώνονται τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ με καταργήσεις- συγχωνεύσεις με αποτέλεσμα να χάσουν μια σειρά από δωρεάν παροχές οι ασφαλισμένοι, όπως ιατρική περίθαλψη, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, εμβολιασμούς κ.ά.

«Το μοντέλο που προωθούν ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι λειτουργοί της Υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ οι ασθενείς θα βάζουν «όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη την ώρα της ανάγκης» τονίζει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι θα περιοριστούν σε ένα βασικό ή στοιχειώδες πακέτο παροχών στη λογική του «health voucher» και οι πολίτες θα αναγκάζονται να πρ��σφύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, με «καταστροφική» επιβάρυνση και χωρίς επαρκή περίθαλψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top