Κάλεσμα κοινής καθόδου της Κεντροαριστεράς σε ευρωβουλή-δήμους από Βενιζέλο

Στην κεντρική εκδήλωση της «Κίνησης των 58»

Κάλεσμα κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του συνόλου της Κεντροαριστεράς απηύθυνε σήμερ�� το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος σε εκδήλωση της «Κίνησης των 58».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εξαιρετική, διπλή, ευκαιρία» τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Όπως ανέφερε, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά», ενώ για τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς, χωρίς μιζέριες, ηγεμονισμούς και χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Την κίνηση των 58 συγκρότησαν στα μέσα Οκτωβρίου 58 άνθρωποι της επιστήμης και των τεχνών με κείμενό τους, οι οποίοι απηύθυναν προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και ζητούσαν Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Το κείμενο υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Γιάννης Καλογήρου, Γιώργος Παγουλάτος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αχιλλέας Γραβάνης, Αγγέλα Καστρινάκη, Χρήστος Ροζάκης, Νίκος Μουζέλης και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Μπίστης. Επίσης, ο κινηματογραφιστής Σωτήρης Γκορίτσας, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, οι συγγραφείς Θανάσης Χειμώνας και Πέτρος Μάρκαρης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η οικονομική αναλύτρια Ελίζα Παπαδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης και ο διεθνολόγος Δημήτρης Σκάλκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top