Το σύνδρομο εκτός-εντός ευρώ ξαναχτύπησε στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αντάρτικο» πάλι από Λαφαζάνη και «Αριστερό Ρεύμα»

Το σύνδρομο εκτός-εντός ευρώ ξαναχτύπησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Το σύνδρομο «εκτός-εντός ευρώ» ξανακτύπησε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έγινε προφανές για μία ακόμη φορά ότι είναι διαφορετικές οι α��όψεις στο εσωτερικό του για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως φάνηκε με έντονο τρόπο κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέθεσε δικό της κείμενο με στοιχεία κριτικής στο κείμενο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Κάποιοι, αν μπορούσαν, θα είχαν απαγορεύσει τη συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή λέει αναπαράγεται στα ΜΜΕ» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή. «Βεβαίως και το θέτουμε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι ιδεοληψία. Σήμερα σείεται συθέμελα η Ευρώπη και εμάς κάποτε μας έλεγαν γραφικούς» επέμεινε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι «μιλάμε για ένα νόμισμα που έχει γίνει γερμανική φυλακή, του γερμανικού κατεστημένου».

Σε μία ακόμη πιο επικριτική αναφορά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «διαλύεται το σύμπαν στην Ευρώπη, η Νότια Ευρώπη συνθλίβεται, και εμείς τα βλέπουμε όλα αυτά, αλλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».

«Όποιος θέλει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα πρέπει να ζητεί διάλυση του ευρώ και την υιοθέτηση ενός πιο ευέλικτου νομισματικού συστήματος» υποστήριξε στο ίδιο πνεύμα ο Αλέκος Καλύβης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top